CRR Girişte Solda: “Sinema ve Müzik / Sinemada Müzik”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda (CRR); “Girişte Solda” adlı söyleşiler; 14 Mayıs’ta “Müzik ve Sinema / Sinemada Müzik” başlıklı etkinlik ile devam ediyor. Müzikolog Ersin Antep’in hazırlayıp sunacağı ve ücretsiz olan etkinliğe; Sinema Eleştirmeni ve Yazarı, TV Yapımcısı ve Programcısı Alin Taşçıyan konuk olarak katılıyor. Söyleşi; 14 Mayıs 2022 Cumartesi günü saat 17.30’da, CRR’de girişte solda gerçekleşiyor.

“GİRİŞTE SOLDA”

CRR MÜZİK SÖYLEŞİLERİ

14 Mayıs 2022 Saat 17.30

" MÜZİK VE SİNEMA / SİNEMADA MÜZİK "

 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda (CRR); “Girişte Solda” adlı söyleşiler; 14 Mayıs’ta “Müzik ve Sinema / Sinemada Müzik” başlıklı etkinlik ile devam ediyor. Müzikolog Ersin Antep’in hazırlayıp sunacağı etkinliğe; Sinema Eleştirmeni ve Yazarı, TV Yapımcısı ve Programcısı Alin Taşçıyan konuk olarak katılıyor. Söyleşi; 14 Mayıs 2022 Cumartesi günü saat 17.30’da, CRR’de girişte solda gerçekleşiyor.

Beyazperdede peşi sıra akan görüntüler; arkalarında notalar olmadan ne kadar etkileyici sizce?
Hayat müzik ve özellikle ritim olmadan nasıl ki biraz yavan ise, sinema da melodiler olmadan eksik değil mi sanki?
 
Sizin unutamadığınız film müziği hangisi?
 
14 Mayıs Cumartesi 17.30'da “Sinema ve Müziği” konuşuyor, katkılarınızı bekliyoruz.
 
Cemal Reşit Rey Konser Salonu (CRR) "Girişte Solda" başlıklı etkinlik çerçevesinde Müzikolog Ersin Antep; Sinema Eleştirmeni ve Yazarı Alin Taşçıyan ile "sinemadaki müziği" irdeliyor, dileyen herkes bu sohbeti ücretsiz olarak izleyebiliyor.
 
Cumartesi 17.30'da, CRR'de Girişte Solda...

CRR’de Girişte Solda:

CRR’de “Girişte Solda” başlıklı Müzik Söyleşileri; 9 Şubat 2022 Cumartesi günü Psikolog-Yazar Prof. Dr. Üstün Dökmen’in konuk olduğu “Müzikte Psikoloji, Psikolojide Müzik” başlıklı etkinlik ile başladı. Söyleşiler, CRR’ye girişte soldaki alanda yapılıyor.

“Girişte Solda” Müzik Söyleşileri”nde, bir kültür aracı olan müziğin üretimi ile etkileyen süreçler, seslendiriciler, toplumsal koşullar, ses iletim ortamları, dijital araçlar; söyleşiler çerçevesinde tartışılacak. Sosyoloji, tarih, psikoloji, sanat, felsefe başta olmak üzere, müziğe dair alanlardan katılımcılarla farklı meslek gruplarından temsilciler buluşacak. Müzik ve müzisyenlerin güncel sorunları, besteci ve müzikologların çalışmaları gibi konular yanında, müziğin üretiminden paylaşım ortamlarına, geçmişle ve kültürle bağlantılı olarak müziğin günümüzdeki durumuna değin konular, çözüm önerileriyle birlikte ve geniş kapsamlı bir içerikle sunulacak.

Etkinliğe giriş; ücretsiz...